Виходять із першого разу. Вареники, які ніколи не розварюються
Перевірений рецепт
Заварне тісто відрізняється від класичного тим, що воно ніколи не розривається і добре защипується. Спробуйте його зробити й ваші вареники будуть ідеальними.
Інгредієнти:
- Борошно – 350 г;
- Окріп – 200 мл;
- Олія рослинна – 2 ст.л;
- Сіль – на смак.
Для начинки:
- Картопля – 800 г;
- Сіль, зелень та спеції – на смак;
- Масло вершкове – 70 г;
- Цибуля – 2 шт;
Картоплю відварюємо і робимо пюре з вершковим маслом та спеціями.
Для тіста просіюємо борошно і висипаємо у миску.
У гарячу воду всипаємо сіль і додаємо борошно.
Починаємо вимішувати лопаткою, а коли маса стане теплою, місимо руками.
Вливаємо олію та вимішуємо тісто. Якщо маса липка, тоді досипте ще трохи борошна.
Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.
Формуємо вареники й варимо у підсоленій воді.
Подавати їх можна зі сметаною, вершковим маслом, обсмаженою цибулею. Будь-який варіант просто ідеально підходить до таких м’яких та смачних вареників.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ