Виходять із першого разу. Вареники, які ніколи не розварюються

Перевірений рецепт

Заварне тісто відрізняється від класичного тим, що воно ніколи не розривається і добре защипується. Спробуйте його зробити й ваші вареники будуть ідеальними.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 г;
  • Окріп – 200 мл;
  • Олія рослинна – 2 ст.л;
  • Сіль – на смак.

Для начинки:

  • Картопля – 800 г;
  • Сіль, зелень та спеції – на смак;
  • Масло вершкове – 70 г;
  • Цибуля – 2 шт;

Картоплю відварюємо і робимо пюре з вершковим маслом та спеціями.

Для тіста просіюємо борошно і висипаємо у миску.

У гарячу воду всипаємо сіль і додаємо борошно.

Починаємо вимішувати лопаткою, а коли маса стане теплою, місимо руками.

Вливаємо олію та вимішуємо тісто. Якщо маса липка, тоді досипте ще трохи борошна.

Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.

Формуємо вареники й варимо у підсоленій воді.

Подавати їх можна зі сметаною, вершковим маслом, обсмаженою цибулею. Будь-який варіант просто ідеально підходить до таких м’яких та смачних вареників.

Джерело: gospodynka

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook