Відставка Буданова: що такого сказали Зеленському в США, що він вирішив звільнити керівника ГУР? (ФОТО)

Помста Сирського чи підготовка до виборів? (АК)

Ще у п'ятницю керівник ГУР Кирило Буданов несподівано вирушив на фронт. Конкретно на Харківщину, де напередодні спецзагонам військової розвідки та СБУ вдалося звільнити Агрегатний завод у Вовчанську.

Там довгий час, перебуваючи в оточенні, тримали оборону елітні підрозділи військ РФ, тож можна вважати такий візит на передову цілком виправданим, однак…

Досить часто представники військового керівництва покидають Київ та вирушають у напрямку фронту саме тоді, коли виникає загроза їх звільнення.

Цікаво, що в суботу всі раптом відкрито заговорили про можливе звільнення Буданова, який довгий час вважався вірною людиною та улюбленцем Зеленського.

ЩО МОГЛО СТАТИСЯ?

Основних версій є три.

Почнемо з того, хоч «ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ», але ніякого звільнення за вихідні ще не відбулося і, якщо про нього не оголосять сьогодні, то можливо не оголосять і завтра, і післязавтра.

Однак, сам факт, що після повернення Зеленського з доволі успішного «Американського турне», його чи не головний фаворит із числа «придворних» покидає столицю, може, дійсно, щось таки й означати.

Отже версії:

  1. Помста Сирського. Як відомо, після звільнення Залужного саме Буданов розглядався поряд із Сирським як реальний кандидат на посаду Головкома.

    Відкрито топила тоді за Буданова й резонансна Маряна Безугла, яка прямо казала, що тільки з Будановим у Генштабі можливі зміни, настандартні ходи та поява там 30-40-річних комбригів із реальним бойовим досвідом.

Останнім часом атаки Безуглої на Сирського стали носити ознаки якоїсь особливо впертої системності. Закінчилося це тим, що її таки звільнили з посади заступника голови профільного комітету ВРУ.

 

Також з різних сторін повідомляється про звільнення бойових комбригів, начебто, для підвищення, але…

 

Все це говорить про підсилення позицій саме Сирського.

Буданов – агент МІ-6?

У цьому плані, аби твердо підтримати версію про демарш Сирського, треба знати – чи мав відношення ГУР до підготовки «наступу на Курськ»?

Якщо б виявилося, що відомство Буданова було непоінформоване про підготовку «Курської операції», тоді можна припустити, що його дійсно вважають на Банковій не просто «подвійним агентом», а тим, хто, можливо, працює на іноземну розвідку. Зокрема на МІ-6.

Так чи інакше, але є ще й інша версія, яка зараз активно обговорюється

БУДАНОВ – НАСТУПНИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Мовляв серед іншого Володимиру Зеленському було повідомлено в США, що для досягнення Миру, він має піти з посади Президента. Через вибори на весні. І тут є два варіанти

  1. Захід бачить Буданова наступником Зеленського, а Зеленський бачить у Буданові – реального конкурента на виборах.

Тоді відставка Буданова можлива як своєрідна розправа з «фаворитом№», який вирішив грати власну гру усупереч та в обхід суверена.

 

Тим паче, що Буданов, дійсно, створив собі доволі позитивний імідж серед населення. Велика частина людей реально буде готова проголосувати за нього.

Але з іншого боку, його відставка зараз може потенційно мати й інший смисл, якщо...

  1. Банкова – сама готує Буданова як наступника. На роль Президента. Тоді відставка молодого Генерала, який нічим себе наче не заплямував, може лише підсилити його популярність серед населення. Особливо, якщо в перспективі, наприклад, умовна «здача Донбасу» та якась територіальна «транзакція» з Москвою, яка може не дуже сподобатися значній частині військових та цивільних громадян.

Очевидно, що все це лише версії.

Ближчі дні покажуть чи мають вони хоч якесь підґрунтя. І яке

P.S.

ЦВК видала постанову, яка вказує на можливу підготовку до виборів, — повідомляє нардеп Оксана Савчук

*АК -- авторська колонка: всі думки та припущення -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook