Відсьогодні починається Петрів піст: Що можна їсти по днях
Що під час цього посту дозволяє церква
Сьогодні, 20 червня, розпочинається Петрів піст, який триватиме до 11 липня.
Головною метою цього посту вважається підготовка вірян до вшанування пам'яті святих апостолів Петра і Павла.
Згідно з легендою Петро народився в сім'ї рибалки, а тому в народі його вважають покровителем тих, хто вудить рибу. Тож під час цього посту церква дозволяє споживати страви з риби в усі дні, крім середи та п'ятниці.
Що можна їсти під час посту:
20 червня – можна споживати гарячу їжу, приготовлену без олії;
21 червня – дозволяються страви з риби, грибів, а також будь-яка їжа з додаванням олії;
22 червня – це середа, а тому один із найсуворіших днів посту, дозволено лише сухоїдіння;
23 червня – можете вживати морепродукти, рибу;
24 червня – п'ятниця і ще один суворий день посту, а тому лише сухоїдіння;
25 червня – страви з олією, рибою, грибами;
26 червня – риба, їжа з додаванням олії;
27 червня – можна їсти гарячу їжу, але без олії;
28 червня – страви з олією, грибами, рибою;
29 червня – знову середа, а тому сироїдіння;
30 червня – можете вживати морепродукти та рибу;
1 липня – п'ятниця, сухоїдіння;
2 липня – дозволяються гриби, риба, страви з олією;
3 липня – риба та їжа з додаванням олії;
4 липня – можете ставити на стіл гарячі страви без олії;
5 липня – страви з грибів, олії, риби;
6 липня – середа, а тому лише сироїдіння;
7 липня – можете вживати морепродукти, рибу;
8 липня – п'ятниця, тому лише сироїдіння;
9 липня – гриби, риба та страви з олією дозволені;
10 липня – можна їсти рибу, страви з олією;
11 липня – гаряча їжа, але без додавання олії.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ