Відреставрований шпиталь на колесах поїде з Рівненщини на Схід (ФОТО)

В зону бойових дій

Шпиталь на колесах отримають військовослужбовці, що перебувають у зоні бойових дій. Техніку їм передадуть із Рівненщини. Волонтери знайшли неробочий автомобіль Renault на території обласного радіаційного захисту населення.

Він потребував капітального ремонту. Волонтер Ігор Хріник і начальник управління інфраструктури та кіборг Федір Мисюра знайшли людей, які безкоштовно відреставрували мобільний шпиталь. Докладніше розповідає Федір Мисюра:

Хтось придбав шість коліс і просто я поїхав, забрав ті колеса. Хтось привіз акумулятори. Допомагали мої друзі з рівненського авіаклубу. Допомагали мої друзі, які учасники бойових дій в Афганістані. Давали кошти на мастило, на рідини. «Корецьавтотранс» безкоштовно проводили ці роботи. Річ у тім, що сам автомобіль унікальний. Коли ми показали його військовим, то особливо військові медики почали казати, що їм такий автомобіль треба.

Над реставрацією працювали півтора року. Автомобіль використовуватиметься для проведення медичного огляду та малих хірургічних втручань поранених.

Усередині шпиталю встановили автономне опалення.  

Незабаром його передадуть в одну з донецьких бойових частин. Зараз автомобіль має місце для огляду лікарем пораненого. Проте його планують доукомплектувати на місці за призначенням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: військові