Жінка була у «Супер Мамі», — СБУ повідомила про підозру відомому блогеру (ФОТО)

Під час повномасштабного вторгнення росії він принижував військових

СБУ повідомила про підозру столичному блогеру, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ. Таким чином він поширював російську пропаганду.

Зловмисник знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону.

У своїх стрімах він ображав наших військових, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів.

Відзняті «сюжети» викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

Встановлено, що цей деструктивний контент використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових «новин» щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Наприклад, він поширював такі дописи, які потім транслювали російські ЗМІ.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Наразі йому повідомлено про підозру про образу честі і гідності військовослужбовця, погрозу військовослужбовцю.

 

За це його можуть ув’язнити на 5 років.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

СБУ не повідомляє прізвище підозрюваного, але за попередньою інформацією, — це Владислав Антонов. Він вів канал dtp.kiev.ua. Наразі на його сторінці у фейсбуці можна побачити врятованих котиків-собачок.

До слова, на одному із сюжетів ЗМІ Владислав Антонов давав коментар у такій само толстовці, як і чоловік, якому повідомили про підозру. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook