Відомо, які виплати залишаться у ВПО в липні

І хто може на них розраховувати

Вимушені переселенці у липні продовжать отримувати гарантовані державою виплати. Йдеться про 2000 або ж 3000 грн на місяць, які держава виплачує громадянам, які переїхали із зон, де ведуться активні бойові дії, або тим, чиє житло зруйноване чи непридатне для проживання через війну.

Станом на кінець червня до переліку територіальних громад, що перебувають у зоні бойових дій або у тимчасовій окупації, належать населені пункти на Донеччині, у Дніпропетровську, Запорізький, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Відповідно, всі ВПО із цих громад зможуть у липні розраховувати на грошову допомогу від держави.

Інші види допомоги, які можна буде отримати в липні

Вимушено переселені особи можуть отримати одноразову допомогу від міжнародних організацій, якщо досі її не отримали.

Зокрема, Червоний Хрест надає виплати малозабезпеченим сім'ям. Допомога у розмірі 2500 грн нараховується автоматично на зареєстровані у Мінсоцполітики сім'ї, які до 24 лютого проживали у громадах, які постраждали під час війни.

Виплати від ООН можуть отримати українці, незалежно навіть від того, чи мають вони статус ВПО. Для цього потрібно звернутися до органів соцзахисту населення у своїй тергромаді. Розмір виплат становитиме 2500 грн. Гроші виплачуватимуть упродовж 3-х місяців.

Багатодітні сім'ї, а також сім'ї з двома та більше дітьми, де хоч одна дитина з інвалідністю, можуть розраховувати на фінансову підтримку від ЮНІСЕФ. Міжнародна організація надає 2200 грн щомісяця на кожного члена сім'ї, але не більш як на 5 осіб. Для участі у програмі потрібно заповнити заявку на сайті організації.

Також ВПО та українці, які проживають у районах, що постраждали від бойових дій, можуть отримати 2200 грн на кожного члена сім'ї від Норвезької ради у справах біженців. Виплати надаються упродовж 3-х місяців. Для отримання коштів треба зареєструватися на участь у програмі у месенджері WhatsApp і зачекати 10 днів на розгляд заявки.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook