Відомо, який продукт потрібно вживати на сніданок, щоб знизити ризик розвитку гіпертонії

Загалом він корисний для всього організму

Щоб знизити ризик серцево-судинних захворювань, у тих, хто страждає на гіпертонію, потрібно кожного ранку вживати йогурт. Це допоможе знизити кров'яний тиск та впливатиме на здоров'я серця, пише Science Daily.

Так, дослідження провели за допомогою анкети, в якій вивчалися харчові звички та дані про стан здоров'я 915 осіб. 

Регулярне вживання навіть невеликої кількості йогурту може змінити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інфаркту.

За словами дослідниці з Університету Південної Африки Олександри Вейд, молочні продукти можуть знизити кров’яний тиск, який є головним фактором ризику серцево-судинних захворювань.

У тих, хто регулярно вживає йогурт, результати в кінці дослідження були ще кращими. До того ж показники артеріального тиску були майже на сім пунктів нижчими, ніж у тих, хто його не їв.

Окрім того, Олександра сказала, що молочні продукти містять цілу низку мікроелементів, включаючи кальцій, магній та калій.

Тому фахівці рекомендують вживати щонайменше дві порції йогурту на тиждень.

Йогурт багатий на вітаміни групи B і містить легкозасвоювані білки. Компоненти й ферменти, які містяться в йогурті, сприяють поліпшенню процесу травлення людини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook