Виділяють отруту прямо в бульйон: із яких грибів ніколи НЕ можна варити суп?

Перелік

Медики попереджають, що деякі види грибів під час варіння активно виділяють отруйні речовини.

До таких належать пластинчасті види – сироїжки, грузді, лисички та вовнянки.

 

Воду, в яких варилися ці гриби, треба зливати, а їх краще додавати в салати, соуси чи смажити.

Ще одне табу для супів – це перестиглі гриби. Вони містять зіпсований білок, який погано перетравлюється. Окрім того, в них може бути присутня цвіль і одноклітинні паразити – амеби.

Також небезпечні для варіння гриби, які росли біля дороги. Вони накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, особливо в капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів. Також ці гриби можуть мати радіоактивні елементи. А під час приготування ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.

З яких грибів найкраще готувати супи?

Найсмачніший грибний суп виходить із білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку й аромату.

Якщо гриби сушені, то перед їхнім приготуванням варто звернути увагу на деякі нюанси.

  • Пластинка капелюшка має бути цілісною, а товщина – не більшою ніж пів сантиметра.
  • Гриб повинен бути невеликим з чіткими контурами пластинок капелюшків.
  • Колір капелюшка має бути світло-коричневого відтінку.
  • Нижня частина ніжки якісного гриба – рівна та неушкоджена.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook