Ви здивуєтесь: що буде, якщо заморозити кефір
Навіщо заморожувати кефір та як його потім використовувати
Цей корисний лайфхак буде корисним для будь-якої господині – заморозити кефір дуже просто, а завдяки цьому можна приготувати багато смачненького й корисного.
Що буде, якщо заморозити кефір
Із замороженого кефіру можна приготувати домашній сир, схожий на вершковий.
Як заморозити кефір
- Заморожувати кефір треба в пакеті або в іншому пакуванні, щоб без проблем витягнути заморожену масу.
- Робити це потрібно в морозильній камері не менш ніж добу.
Як розморозити кефір
- Залишати розморожуватися найкраще на ніч.
- Заморожений кефір треба витягнути з пакування, покласти у друшляк або сито на кілька шарів марлі. Це потрібно для того, щоб зібрати сироватку, яку також можна використати надалі, наприклад, у випічці.
Як використовувати масу із замороженого кефіру
Після розморожування разом із сироваткою зникне звична для кефіру кислинка. Ми отримаємо смачний вершковий сир, яким:
- можна солити й перчити на смак, намазувати на хліб, робити бутерброди;
- можна заправляти салати: додати до нього оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, перемішати та заправити будь-який салат;
- оскільки сир із замороженого кефіру схожий на сир «Філадельфія», його можна використовувати для чизкейків, солодкої випічки тощо.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ