Ви здивуєтесь: що буде, якщо заморозити кефір

Навіщо заморожувати кефір та як його потім використовувати

Цей корисний лайфхак буде корисним для будь-якої господині – заморозити кефір дуже просто, а завдяки цьому можна приготувати багато смачненького й корисного.

Що буде, якщо заморозити кефір

Із замороженого кефіру можна приготувати домашній сир, схожий на вершковий.

Як заморозити кефір

  • Заморожувати кефір треба в пакеті або в іншому пакуванні, щоб без проблем витягнути заморожену масу.
  • Робити це потрібно в морозильній камері не менш ніж добу.

Як розморозити кефір

  • Залишати розморожуватися найкраще на ніч.
  • Заморожений кефір треба витягнути з пакування, покласти у друшляк або сито на кілька шарів марлі. Це потрібно для того, щоб зібрати сироватку, яку також можна використати надалі, наприклад, у випічці.

Як використовувати масу із замороженого кефіру

Після розморожування разом із сироваткою зникне звична для кефіру кислинка. Ми отримаємо смачний вершковий сир, яким:

  • можна солити й перчити на смак, намазувати на хліб, робити бутерброди;
  • можна заправляти салати: додати до нього оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, перемішати та заправити будь-який салат;
  • оскільки сир із замороженого кефіру схожий на сир «Філадельфія», його можна використовувати для чизкейків, солодкої випічки тощо.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook