Ви можете навіть отруїтися! Чому гірчить молода картопля?
Назвали найпоширеніші причини
Причини:
- Молода картопля, ймовірно, не дозріла. У такому випадку, як не приготуєш овоч, він все одно матиме характерну гіркуватість. Все тому, що у ньому міститься речовина соланін, яка може викликати отруєння організму.
- Надлишок хімії. Найчастіше це буває тоді, коли ви купуєте овочі на ринку.
- Неправильне зберігання. А саме тоді, коли картопля тривалий час лежала на світлому місці. У такому випадку в овочах починають виділятися хімічні речовини алкалоїди, які роблять картоплю гіркою і шкідливою для здоров'я. Тож, її слід зберігати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику.
Як зрозуміти, що картопля буде гірчити ще до моменту готування?
Визначити, що картопля гірчитиме ще до моменту готування теж можливо. Про це свідчить зелений колір на коренеплодах. Овоч з таким забарвленням краще не вживати у їжу, або хоча б зрізати зелену частину товстим шаром.
Ще однією ознакою можуть бути чорні плями. У такому випадку картоплю слід відразу викидати.
Джерело: food.obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ