Ви можете навіть отруїтися! Чому гірчить молода картопля?

Назвали найпоширеніші причини

Причини:

  • Молода картопля, ймовірно, не дозріла. У такому випадку, як не приготуєш овоч, він все одно матиме характерну гіркуватість. Все тому, що у ньому міститься речовина соланін, яка може викликати отруєння організму.
  • Надлишок хімії. Найчастіше це буває тоді, коли ви купуєте овочі на ринку.
  • Неправильне зберігання. А саме тоді, коли картопля тривалий час лежала на світлому місці. У такому випадку в овочах починають виділятися хімічні речовини алкалоїди, які роблять картоплю гіркою і шкідливою для здоров'я. Тож, її слід зберігати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику.

Як зрозуміти, що картопля буде гірчити ще до моменту готування?

Визначити, що картопля гірчитиме ще до моменту готування теж можливо. Про це свідчить зелений колір на коренеплодах. Овоч з таким забарвленням краще не вживати у їжу, або хоча б зрізати зелену частину товстим шаром. 

Ще однією ознакою можуть бути чорні плями. У такому випадку картоплю слід відразу викидати. 

Джерело: food.obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook