Ви цього точно не знали: як українською можна назвати бутерброд?

Мовознавець розповів про старий відповідник

Український філолог Олександр Авраменко розповів, як правильно українською мовою назвати скибку хліба з маслом, ковбасою, сиром чи шинкою.

За його словами, як правило, таку скибку називають «бутерброд», «канапка» або «канапе». Відповідні слова є іншомовного походження. Вони давно прийшли до нас з німецької та французької.

Тоді як в українській мові є старий відповідник, який можна зустріти у творах письменників. Йдеться про слово «накладанець».

- Тарас Шевченко нам заповідав і чужого навчатися, і свого не цуратися. Ми давно маємо смачне-присмачне слово «накладанець», - зазначив експерт.

Олександр Авраменко також порадив берегти мову, яку передали нам наші предки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook