Великодня страва для привернення удачі: як приготувати запечену скумбрію

Рецепт святкової страви

До свята всі господині хочуть приготувати багато яскравих і смачних страв. Зокрема, завжди готували рибні страви, оскільки вони привертають в дім удачу. Зазвичай на Великдень рибу фарширували або запікали.Пропонуємо вам приготувати скумбрію, яка стане королевою на вашому столі.

Інгредієнти:

  • скумбрія — 1 шт;
  • цибуля — 2 шт
  • морквина — 2 шт
  • лимон — 1 шт
  • рис — 1 склянка
  • масло оливкове
  • кріп, петрушка, цибуля
  • сіль, спеції до риби — на смак.

Скумбрію почистити, прибрати кістки, зябра і добре помити. Збризкати рибу соком. Морквину та цибулю помити, почистити та порізати кільцями і обсмажити.

Зелень помити, обсушити, порізати і додати до моркви і цибулі. Овочі посолити, поперчити до смаку.

Рис добре промити та відварити трохи більш як 10 хвилин. Змішати його з овочами.

З фольги зробити човник і перекласти до нього скумбрію. Скумбрію начинити рисом з овочами. Зробити надрізи на рибі і вкласти туди шматочки лимона і моркви.

Запікати скумбрію в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook