Вчені назвали продукти, що викликають звикання

Ця залежність найбільше нагадує алкогольну.

Концепція залежності від продуктів – спірна. Серед фахівців немає одностайної думки, проте, вони все частіше стверджують, що надто

жирна та солодка їжа може викликати звикання.

Більше півтисячі учасників експерименту  погоджувалися із твердженнями

"я їм доти, поки не відчую себе погано",

 

"я тривалий час відчуваю втому й виснаження від переїдання".

Вони також вказували, від яких продуктів не могли відмовитися.

Після цього науковці вибудували рейтинг від найбільш до найменш проблемних продуктів - повідомляє Українська правда з посиланням на huffingtonpost.com .

Найбільшу залежність викликає піца. Індекс звикання до неї – 4,01. Далі йдуть шоколад і чіпси (3,73), печиво (3,71) та морозиво (3,68).

Огірки, морква й боби мають найменші індекси звикання.

Продукти, які провокують залежність, містять багато жирів, цукру, їх готують під високою температурою.

Крім того, вони найшвидше підвищують рівень цукру у крові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook