Вбиває печінку і нирки: сезонна ягода, якою не варто зловживати

Хоча вона містить багато вітамінів та мінералів

Полуниці вже повно на ринку, і після сірої зими дуже хочеться потішити себе соковитими ягодами. Полуниця й справді містить багато вітамінів і корисних мінералів. 
Проте їсти її щодня ще й великий кількості - не варто.  

Вживання полуниці легко провокує алергію, свербіж, кропив'янку і навіть набряк Квінке. Ризикам схильні навіть ті люди, які ніколи не мали негативної реакції на ягоду.

Також насіння полуниці — зернятка з ворсинками на її поверхні — може бути небезпечним для людей, які мають проблеми з шлунком чи кишківником. Річ у тому, що насіння подразнює слизову і призводить до загострення виразки шлунка та кишківника. 

Це насіння взагалі не перетравлюється і може дряпати слизову, — пояснює дієтолог.

Крім того, при вирощуванні полуниці часто застосують хімічні препарати . Надмірне споживання ягоди, яку обробляли від шкідників агресивними засобами, порушує роботу печінки та нирок.

Щоб уникнути неприємних наслідків, лікарі радять не їсти на день понад 200 г полуниці.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook