Вартість електроенергії для промисловості за два тижні зросла вдвічі: Кому це вигідно? (ФОТО)

«Тисячі можуть втратити роботу», - Іллічов

[media=205312]Двократне зростання ціни на електроенергію для промислових споживачів відбулося в Україні.

Про це повідомив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

«Якщо 25 жовтня 1 МВт-год коштував 862,75 грн, то на 12 листопада – вже +1643 грн. Так дорого електроенергія в поточному році ще не коштувала»,  – написав Іллічов на своїй сторінці у Фейсбуці.

[media=205321]Він вважає, що все це через зменшення частки АЕС у виробництві електроенергії

«У чому причина? Зараз відключені від енергосистеми 5 з 15 енергоблоків на АЕС. А саме у атомної генерації дешева енергія.


З настанням зими попит на електроенергію продовжить рости, за прогнозами держкомпанії «Укренерго». І якщо не запустити в роботу простоюючі блоки атомних електростанцій – електроенергія продовжить дорожчати», – зазначив він.

[media=205314]На думку Іллічова, в такому випадку виробництво стане збитковим для цілого ряду галузей промисловості і його доведеться зупиняти.

«Таких цінових і тарифних стрибків ніякої бізнес просто не витримає! Це призведе до того, що тисячі людей втратять коштів для існування.


Федерація, представники промислових підприємств сподіваються на виконання урядом доручень президента Володимира Зеленського про невідкладні заходи щодо врегулювання ситуації на енергоринку.


Це перш за все запуск потужностей НАЕК «Енергоатом».

За інформацією Іллічова, потенціал виробництва НАЕК «Енергоатом» становить приблизно 95 млрд кВт-год на рік, але в енергобалансі на наступний рік заплановано згенерувати лише 75,2 млрд кВт-год.

Кому вигідно зупиняти роботу українських АЕС на тлі економічної кризи, коронавірусу та пандемії?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook