Вареники з полуницею: рецепт українського частування

Пропонуємо приготувати вареники з полуницею, адже у розпал сезону можна не просто поласувати ароматною яскравою ягідкою, а ще й побалувати себе різноманітними полуничними десертами.

Рецепт дуже простий і не потребує великих енергетичних витрат. Проте домашні гідно оцінять кулінарний талант в українській кухні − адже вареники, тим більше з полуницею, по праву посідають в ній одне з головних місць.

Інгредієнти:

500 г - свіжої полуниці,

300 г - борошна,

2 - яйця,

100 г - цукру,

1 ч. - ложка крохмалю,

щіпка солі,

150 мл - води.

Спочатку зробимо тісто на вареники.

Просіяти борошно гіркою і зробити поглиблення. Розмішати яйця з водою і сіллю і акуратно влити у борошно. Замісити тісто. Обминаємо тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним і пружним. Накрийте тісто серветкою і відкладіть на пів години, щоб воно полежало.
Тим часом підготуйте полуницю для начинки.

Ягоди переберіть, видаліть хвостики, помийте і обсушіть. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини.
Змішайте цукор із крохмалем. Крохмаль вбере в себе полуничний сік і не дасть йому витекти в процесі варіння вареників.

Ліпимо вареники, варимо у киплячій воді 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавати гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook