В Україні здешевіло дієтичне м’ясо

На понад 12%

За місяць, з усіх видів м’яса, в Україні подешевшала лише курятина. Про це свідчать дані «Інфляційного барометра» станом на 6 серпня.

Так, ціни на курячі тушки впали на понад 12%. У той же час, вартість яловичини і свинини зросла на 0,7% та 1,4% відповідно.

 

Сьогодні курятина є найдоступнішим м’ясом для українців. У середньому її вартість складає 91,9 грн за кг, тоді як кілограм свинини і яловичини обійдеться українцям у 119,2 грн та 135,2 грн відповідно.

Додамо, що на сьогодні Україна є одним з головних постачальників м’яса птиці в ЄС і готова нарощувати показники експорту.

А 30 липня в Мінекономрозвитку повідомили про досягнення домовленості з ЄС про поступове збільшення квот для українських експортерів м’яса птиці з 20 до 70 тисяч тонн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook