В Україні дешевшають свинина, курятина та яйця, — Держстат

Яловичина подорожчала майже на 10%, а куряче філе на 20% подешевшало

Із серпня 2019 року по серпень 2020 року в Україні свинина подешевшала на 1,7%, куряче філе – на 20,3%, курятина у тушках – на 16,1%, яйця – на 15,6%; інші товари тваринного походження подорожчали.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

У серпні 2020 року яловичина в середньому по Україні продавалося по 142,59 грн за кг (на 9,5% дорожче, ніж у серпні 2019 року); морожена риба – по 80,10 грн за кг (на 1,4% дорожче).

При цьому, із серпня 2019 року по серпень 2020 року подешевшали: свинина – на 1,7%, до 119,51 грн за кг; куряче філе – на 20,3%, до 87,39 грн за кг; курятина у тушках – на 16,1%, до 52,18 грн за кг; яйця – на 15,6%, 16,79 грн за десяток.

Цукор за рік подешевшав на 3,9% і у серпні 2020 року коштував в середньому по країні 14,71 грн за кг, а соняшникова олія – на 1,0% (до 34,62 грн за 1 л).

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook