В Україну завезли небезпечне м'ясо: що потрібно знати покупцям

Курятина з сальмонелою потрапила до сусіднього Луцька

В Україну завезли партію курячого м'яса, яке заражене сальмонелою. Більше тонни такої курятини виявили в Одеській області.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Повідомляється, що в Україну потрапив вантаж від виробника Cedrob S. A. цей вантаж прямував від Постачальника AMP Logistika з польського міста Плоньск до підприємства-замовника «Вінтер» в Луцьку.

М'ясо може опинитися не тільки в магазинах Одеської області, а й на території Волині.

У курячому м'ясі з Польщі виявлено Salmonella Enteritidis.

 

Експортна партія м'яса в кількості 1600 кг виробника Cedrob S. A. (Цеханул) і з місцем зберігання в AMP Logistika (Плонськ) було відправлено в Україну.

 

Всього завезли більше тонни м'яса. Курятина може опинитися у продажу в магазинах регіону, - сказано в повідомленні.

Що таке сальмонельоз

Це інфекційне захворювання, яке викликається бактеріями Salmonella Enteritidis.

Після зараження виникає ураження травної системи.

Це супроводжується розвитком діареї, інтоксикацією організму і зневодненням.

Температура тіла зазвичай підвищується, виникає блювота.

Такий стан може привести до сепсису та абсцесу внутрішніх органів.

Симптоми проявляються в середньому від 6 до 72 годин після зараження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook