В Україні змінили вимоги до упаковування продуктів: Що нового
До чого застосують новації
В Україні посилять вимоги до безпечності упакування харчових продуктів.
Верховна рада ухвалила законопроєкт, який систематизує реєстрацію речовин, з яких виробляють пакування, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.
Йдеться про законопроєкт №4568 «Про матеріали й предмети, що контактують з харчовими продуктами». Документ встановлює норми до упакування харчових продуктів та матеріалів, що контактують з ними.
Новації стосуються виробників майже всіх матеріалів і предметів, що призначеними для контакту з харчовими продуктами:
- виробники тари та упакування для молочної;
- м’ясної;
- кондитерської;
- спиртної продукції;
- виробників кухонного посуду;
- меблів, обладнання.
Вимоги до безпечності запроваджують до:
- пакувального матеріалу (папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик);
- посуду, кухонного приладдя та матеріалів, з яких вироблені (кераміка, метал, скло);
- матеріалів, які містяться в складі упакування (фарби, клеї, лаки, силікони, віск, смола).
Ухвалення закону сприятиме виробництву, обігу та використанню в Україні безпечних матеріалів і предметів, призначених для контакту з продуктами в рамках побудови в Україні європейської системи безпечності харчової продукції.
Крім того, в межах закону запроваджують систематизацію державної реєстрації речовин та процесів.
Держреєстрації підлягатимуть:
- речовини, які використовують у виробництві активних чи інтелектуальних матеріалів/предметів;
- речовини в складі активних та інтелектуальних матеріалів/предметів;
- речовини, які використовують у виробництві кераміки, пластику, регенерованої целюлози;
- процеси перероблення пластику.
Реєстрацією займатиметься Міністерство охорони здоров’я, а перевірками — Держпродспоживслужба.
Джерело: Новини.Live
Радіо Трек: НОВИНИ