В Рівненській ОДА прокоментували скандал з преміями медикам «швидкої». Бортнік не винен? 

Працівники «швидкої» стали на захист керівника

Працівникам екстренки, які залучені до реагування на випадки коронавірусної хвороби, передбачені додаткові виплати до 300 %.

При цьому працівників, яким виплатять кошти, встановлює керівник закладу відповідним наказом.

 

Тобто конкретного переліку працівників медзакладу у постанові Кабміну чи наказі МОЗу немає.

Про це повідомили в обласній адміністрації, відповідаючи на питання про зловживання службовим становищем керівника обласного центру екстреної меддопомоги.

Зокрема начальниця управління медичної допомоги профільного департаменту РОДА Олена Гандзюк зазначила:

 - Медичним та іншим працівникам центрів екстреної меддопомоги та медицини катастроф, які залучені до реагування на випадки корона вірусної хвороби, та уклали договір про медобслуговування з НСЗУ, передбачені додаткові виплати до 300 %.

 

Що стосується переліку працівників – його немає визначеного, але керівник закладу  встановлює цей перелік і затверджує своїм наказом.

 

Що стосується правомірності чи не правомірності дій у конкретному випадку (йдеться про зловживання в Рівненській екстренці - авт.) це встановлюватимуть уповноважені на це органи.

 

Якщо департамент наш буде залучений до цього процесу, то ми будемо створювати комісію чи проводити своє розслідування і, в межах чинного законодавства, комунікувати про перебіг справи.

Водночас в обласній адміністрації закликали керівників державних установ, не лише медичних, раціонально використовувати бюджетні кошти.

Нагадаємо, керівника обласної станції екстреної меддопомоги підозрюють у розтраті 400 тисяч грн ковідного фонду.

Посадовцю оголосили підозру.

 

Тим часом підлеглі стали на захист керівника і заявили, що усі працівники обласного центру екстреної меддопомоги заслужили на доплати. 

Нині правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжного заходу. Якщо вину посадовця доведуть, то йому загрожує 6-річне ув’язнення.

Сам Андрій Бортнік не коментував цю ситуацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook