В облдержадміністрації назвали бізнес, якого на Рівненщині ще немає, але він потрібен споживачам

Бо люди все частіше надають перевагу м’ясу птиці

Місцеві виробники повністю забезпечують мешканців Рівненщини м’ясною сировиною.

Попри це у порівнянні з минулим роком у сільгоспгосподарствах відмічають зменшення поголів’я великої рогатої худоби на 4%, а свиней – на 3%.

А через зростання попиту серед споживачів на м’ясо птиці, виробники навпаки збільшили свої потужності, зокрема, у виробництві курятини, говорить перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін:

Поголів’я курей зросло на 4%. Наразі на Рівненщині є 6 виробників курятини.

 

 

А от виробників індичатини поки в області немає. Зауважу, поки немає.

Загалом в області є 339 фермерських господарств і за останні 5 років їх кількість зменшилася лише на 30 одиниць. Але у порівнянні з сусідніми Житомирською та Волинською областями сільгоспвиробників у нас менше.

Однак, зауважив Сергій Подолін. на Рівненщині активно реалізовують державні програми у сільськогосподарській галузі, область є лідером за дотаційними проєктами, а віднедавна, завдяки сімейним фермам, кількість підприємців зростає.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook