Усі за варениками: як їх треба готувати на День святого Андрія

І що треба знати, аби далі бути щасливими

13 грудня християни відзначають День святого апостола Андрія Первозваного. Це свято завжди було дуже важливим для українців.

Об’єднуючи православні і язичницькі традиції, воно стало одним із найяскравіших днів в черзі новорічно-різдвяних свят, зазначає Радіо Трек.

Всім відомо, що ніч напередодні дня Андрія вважається магічною і саме тому в цей час заведено ворожити.

А от в день самого свята є інша традиція – куштувати за святковою трапезою вареники та пригощати ними гостей.

 

Вважається, що на Андрія обов’язково потрібно поласувати варениками, аби бути щасливим в наступному році.

Сам вареник – символізує жіночу енергетику

Правильні вареники повинна ліпити жінка – всі етапи приготування страви відповідають фазам Місяця. На тарілці повинно бути 29 вареників – відповідно до кількості днів в місячному календарі.

Готуючи вареники, господиня значно посилює свою жіночу енергетику, оскільки страва символізує вагітність.

 

Головною начинкою до вареників у свято вважався мак, оскільки він є символом чоловічої сили.

 

Сам вареник – символізує жіночу енергетику, тому в поєднанні з маком – страва стає українським символом «Інь-Янь», що приносить гармонію в сімейні стосунки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook