Українські обмінники готуються купувати долари за новим курсом: чого очікувати людям

Очікують помітну зміну курсу долара

За прогнозами фінансових аналітиків на цьому тижні вартість американської валюти коштуватиме від 41 до 41,65 грн. Втім, вже найближчим часом експерти не виключають зниження вартості долара у купівлі та зростання в продажу.

Про курсові очікування розповів фінансовий аналітик Олексій Козирев. Він зазначив, що така ж ситуація прогнозується і в банках. Очікують, що курс долара перебуватиме у межах від 40,8 до 41,7 грн.

- Поточне завдання Нацбанку та банків – зробити так, щоб клієнти, які отримали гривню, не почали її «пускати» на валютний чи споживчий ринок.

 

Тобто ще актуальнішим стає питання привабливості для клієнтів гривневих вкладів: від цього залежатиме подальша картина щодо інфляції і багато в чому – щодо курсу, – сказав Козирев.

 

Що впливатиме на курс долара

Загалом же, зазначив він, на ситуацію на валютному ринку впливатиме низка факторів. Зокрема, готовність банків до посилення нормативів резервування з 11 жовтня.

За його словами, банки – інертна система. А тому за один день перегрупувати свої ресурси так, щоб забезпечити великі обсяги гривні на кореспондентському рахунку їм не вдасться.

 

 

Причому «чим більший банк, тим більше часу йому знадобиться на подібне перегрупування».

 

Сьогодні, 2 жовтня, курс долара такий:

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook