Українки дивують найдосвідченіших польських митників вмістом своїх валіз

Одну з них оштрафували на пів мільйона гривень

Польські митники виявили в пасажирки поїзда «Київ-Перемишль», громадянки України, рекордну суму незадекларованої готівки.

Як повідомила Підкарпатська митно-податкова служба в Перемишлі, гроші виявили під час огляду пасажирського потяга «Київ-Перемишль».

Одна з пасажирок, громадянка України, подала валютну декларацію на перевезення 20 тис. євро.

 

Під час детальної перевірки виявилося, що жінка перевозила значно більшу суму грошей – понад 355 тис. євро та 46 тис. доларів США.

 

Гроші були в пакеті, захованому в багажі жінки. Проти мандрівниці відкрили кримінальне провадження. Також її оштрафували на 50 тис. злотих (532 тис. гривень).

Це черговий випадок незаконного перевезення іноземної валюти через польсько-український кордон, виявлений за останні тижні.

  • 40 тисяч доларів провезла в багажі жінка, яка приїхала до Польщі потягом з Харкова. Про перевезення готівки жінка не повідомила. Гроші були виявлені під час огляду її багажу співробітниками залізничної митниці Перемишль-Медика за допомогою рентгенівського приладу.
  • Також не подала валютну декларацію мандрівниця, що перетинала польсько-український кордон потягом з Одеси. Офіцери знайшли в її багажі 30 000 доларів.
  • Інша українка, що заїхала до Польщі з Одеси не повідомила про перевезення понад  33 тис. британських фунтів.

Усі жінки заплатили штрафи за перевезення незадекларованої валюти.

Польські митники нагадують, що особи, які в’їжджають або виїжджають з Європейського Союзу, зобов’язані повідомляти митним органам про перевезення готівки, якщо її вартість дорівнює або перевищує загальному еквіваленту 10 000 євро.

За неповідомлення про перевезення коштів або внесення недостовірних даних у валютну декларацію передбачено штраф.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook