Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований в нас (ФОТО)

Японець втрачає довіру до українців

76-річний японець Фумінорі Цучико став справжнім героєм для багатьох харків'ян і приїжджих. Він відкрив безкоштовне кафе для допомоги нужденним. Але його благодійність опинилися під загрозою через нахабство його помічниці – Наталії Грами. Про це повідомив сам японець.

Коли Цучіко переїхав до України, разом із місцевою активісткою Наталією Грамою вони відкрили кафе, де пригощали гарячим обідом абсолютно безкоштовно. Наталія вела фінансові справи закладу, включаючи оренду приміщення та реєстрацію фонду допомоги.

Що сталося

Нещодавно Фумінорі повернувся до Японії. Він залишив помічниці 11 тисяч доларів на виплату зарплат працівникам та ведення діяльності кафе.

Згодом волонтер дізнався, що за його відсутності Наталія анонсує в соцмережах невідомі йому збори коштів, використовуючи ім'я Цучіко для довіри. За його словами, на донати вона купила собі новий ноутбук та iPhone.

Після повернення Фумінорі попросив у дівчини звіт, але Наталія відмовилася надати подробиці про витрати. Такий вчинок викликав у японського благодійника недовіру та розчарування.

Згодом з'ясувалося, що Наталія просто прогнала японця із закладу та мала на це право, оскільки юридичним власником кафе є саме вона.

- Його реєструвала Наташа, бо я ж іноземець. Усіма юридичними справами займалася вона.

 

Договір на магазин, укладений із нею, тому Наталка каже, що це все її. Мене вигнали.

 

Там досі мої особисті речі та книги, подаровані майбутній дитячій бібліотеці, яку я хочу організувати. До кінця червня маю їх забрати.

 

На жаль, я починаю втрачати довіру до українського народу.

 

І я не дуже знаюся на українському законодавстві. Відчуваю себе обдуреним, – розповів Цучіко.

Наразі кафе в Харкові, яке стало символом його доброти, повністю перебуває під контролем Наталії. Цучіко вирішив покинути проєкт. Та все ж він планує відкрити нове безкоштовне кафе неподалік станції «Студентська», щоб продовжити свою місію допомоги нужденним.

- Поки є люди, які потребують допомоги, я їм допомагатиму. Я допомагатиму до кінця, – рішуче заявив волонтер.

 

Джерело: Знай.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook