Українцям у Польщі дадуть по 500 злотих на подорожі

Це туристичний ваучер

Право на туристичний ваучер на дитину мають громадяни Польщі та іноземці, які отримали в країні карту побиту (документ, що підтверджує особу та офіційний статус у Польщі) з доступом до ринку праці. До цієї категорії належать зараз й українці, які мають тимчасовий захист.

Ваучер призначений виключно для родин з дітьми. На кожну дитину виплачують по 500 злотих (або 1000 у випадку інвалідності та інших патологій). Туристичний ваучер це не готівка, а електронний код. Його можна використати на оплату бронювання ночівлі, одноденних екскурсій чи турів, або ж скористатися мінімум двома послугами, які пропонуватимуть організатори. Йдеться зокрема про послуги гіда, аніматора, оренда автобуса, відвідування музеїв, рейси морськими суднами, рекреаційні заняття.

Коли ми підбивали підсумки літнього сезону, виявилося, що майже мільярд злотих не використано на погашення туристичного ваучера, тому ми вирішили, що дамо полякам можливість ним скористатися протягом наступних шести місяців, — сказав заступник міністра спорту Польщі Анджей Гут-Мостовий.

Зауважимо, що поляки не скористалися ваучером, адже обирали переважно поїздки за кордон, які ваучером не покриваються.

Поляки разом зі своїми родинами вирушили за кордон, тому, можливо, менше думали про використання польського туристичного ваучера. Даймо їм шанс.

 

Щодо суми ваучера, то її поки не збираємось переглядати через відсутність економічного обґрунтування.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook