Українців попередили про небезпечну курятину із сальмонелою: названо компанію

Ця інфекція може викликати запалення слизової оболонки шлунка, тонкої та товстої кишок

В Україну з Польщі доставили курятину, в якій виявили Salmonella Enteritidis. Продукцію переробили на м'ясо механічної обвалки і поставили ТОВ «Фішзахід» (розташований у Львові, займається продажем продуктів харчування).

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Києві на офіційній сторінці в Facebook.

Salmonella Enteritidis може викликати гастроентерит (запалення слизової оболонки шлунка, тонкої і товстої кишок), який часто проходить без ускладнень і не потребує лікування, але може протікати у важкій формі у дітей, літніх людей та пацієнтів з ослабленим імунітетом.

Інформуємо стосовно виявлення Salmonella Enteritidis у курятині, що експортувалась з Польщі (виробник: Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo; відправник: Mitmar Sp. z.o.o., Glowno).

 

Курятину було перероблено на м’ясо механічного обвалювання та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Фішзахід», вул. Городоцька, 355 Г, м. Львів, 79040)", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, в Україні близько 40% м'яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція. Для курятини, яка через ціни традиційно популярна, найчастіше порушення стосуються: використання антибіотиків у великих кількостях: повторного заморожування продукції, порушення термінів зберігання.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063 734 106 4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook