Українці не хочуть купувати житло: найближчі перспективи ринку нерухомості 

Такі тенденції були цілком прогнозованими. Дива не сталося 

В Україні активний і доволі сталий ринок оренди нерухомості. При цьому купувати квартири наразі охочих зовсім не багато. Переважно це люди, які мають можливість стати учасником державної програми, і оформити дешеву іпотеку. 

Ціни зросли в більшості регіонів України, особливо в центральних і західних. Скоріш за все, це пов'язано з тим, що покупці не готові купувати нерухомість, віддаючи перевагу оренді, - пояснюють фахівці з нерухомості.

На сьогодні ціни та попит на квартири вищий у центральних і західних областях. Але загалом, ціни на продаж квартир знизилися по всій країні, через зниження попиту.

Більший попит має житло на вторинному ринку - бо ці будинки вже готові, а квартири часто не потребують капітальних ремонтів. Тобто можна одразу жити. Новобудова передбачає вкладення ще енної суми в ремонт, і власники не матимуть можливості одразу заїхати до квартири.

Восени прогнозують збільшення попиту і, відповідно, цін на нерухомість. Стан ринку буде залежати від розвитку подій на фронті, а також від фінансових можливостей населення. Ці фактори нерозривно пов'язані із загальним станом української економіки, стабільністю ринку праці, рівнем міжнародної допомоги та державної підтримки, що надається сектору.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook