Українці дарма недооцінюють – кращий продукт за вмістом грубої клітковини

Натомість люди споживають переважно картоплю, тверді сири й інші молочні продукти

Українці дарма ігнорують сочевицю. Це один з найбільш недооцінених продуктів.

Сьогодні у продуктовому кошику переважають картопля, молочні продукти, хліб та макарони. Решта овочів потрапляють у споживчий кошик у мізерній кількості, адже взимку вони стали неймовірно дорогими.

Дієтологи зауважують що хліб та макарони - це переважно прості вуглеводи, які не несуть ніякої користі організму. А от споживання овочів треба збільшувати, зокрема тих, що містять грубу клітковину.

Серед бобових варто виокремити сочевицю. Це продукт номер один за вмістом грубої клітковини.

 

Сочевиця вбирає у шлунку усі токсини, перешкоджає всмоктуванню холестерину і допомагає організму позбутися зайвого.

Крім суттєвих переваг – сочевиця має й приємний квітковий аромат. За порадами Євгена Клопотенка під час варки до сочевиці треба додати зірочку бодяну (анісу), тоді гарнір матиме особливо приємний аромат та смак.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook