Україна хоче купити за 19 млн препарат проти Covid-19, якому не довіряє ВООЗ

А Ляшко довіряє

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" збирається придбати 28 200 флаконів препарату ремдесивір за понад 19,3 млн гривень, який застосовують для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Першу партію препарату доставлять в Україну після того, як МОЗ надасть спеціальний дозвіл, адже зараз він є незареєстрованим в Україні препаратом, повідомляє ВВС-Україна.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що ремдесивір показав себе надійним у боротьбі з Covid-19, адже при його застосуванні нібито зменшуються і тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні, і кількість летальних випадків.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що ремдесивір не допомагає знизити смертність при Covid-19. Тривалий час фахівці покладали на цей антивірусний препарат, розроблений для лікування Еболи, а також на інші ліки, великі надії в лікуванні Covid-19. Ремдесивір, зокрема, застосовували під час лікування Дональда Трампа, який нещодавно перехворів коронавірусною інфекцією.

 

У ВООЗ кажуть, що нові дані свідчать про неефективність цього препарату і що ці ліки "чинять незначний" або "не чинять жодного" впливу на перебіг коронавірусної хвороби й не подають надій на зміну показника смертності.

Дослідження ВООЗ охоплювало досвід лікарень, що працюють у понад 30 країнах світу. Фахівці розглядали вплив лікування різними препаратами на загальну смертність, а також на тривалість перебування в лікарні госпіталізованих пацієнтів.

У "Медичних закупівлях України", коментуючи результати цього дослідження, зазначили, що його поки не оприлюднювали в наукових журналах і воно не було рецензоване вченими.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook