Удвічі більше котлет без рису і картоплі у фарші: ось що треба додати
Потрібно знати кілька хитрощів
Котлети - це страва, яка завжди викликає захват. Бо це – універсальна їжа.Котлети люблять і дорослі, і діти. Їх вміють готувати практично всі господині і не важливо, курячі чи свинячо-яловичі. Але іноді приготування м'ясних смаколиків опиняється під загрозою - фаршу замало.
Що додати у фарш для котлет для пишності
Якщо ви запитаєте досвідчених кухарів, вони скажуть, що додати у фарш для котлет можна вівсянку або терту картоплю. Два таких простих продукти збільшують масу наявного у вас подрібненого м'яса.
Така хитрість дає змогу насмажити більше котлет, але на смаку це теж позначиться.
Якщо не хочеться, щоб м'ясна страва мала присмак пластівців або овоча, спробуйте приготувати так.
Інгердієнти:
- 400-450 грамів будь-якого фаршу;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 150 гр панірувальних сухарів;
- 5 яєць;
- чорний перець, сіль - по 0.5 ч.л;
- паприка - 1 ч.л з гіркою;
- пучок зелені;
- рослинна олія.
Далі робимо все, як зазвичай - м'ясо подрібнюємо в м'ясорубці або комбайні, так само подрібнюємо цибулю. У глибокій мисці змішуємо фарш, цибулю, яйця, паприку.
Солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень і панірувальні сухарі. Ретельно перемішуємо, залишаємо фарш на 1 годину.
Потім беремо заготовку порційно від країв миски, формуємо котлети і смажимо на олії з одного боку, поставивши сильний вогонь.
Коли з'явиться скоринка, перевертаємо котлети, накриваємо сковорідку кришкою і смажимо ще 3-5 хвилин. У результаті у вас вийдуть соковиті, пишні та ситні котлети. Завдяки сухарям у складі фаршу помітно збільшується маса (поки він стоїть, набухає), але на смак це не впливає.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ