«У Суперлігу зайдемо надовго», - Сергій Ліщук про баскетбол у Рівному

Ситуацію врятують місцеві таланти та спорткомплекс на Макарова?

Баскетбольний клуб «Рівне» показує гарні результати у сезоні.

Не виключено, що вже за рік-другий рівненські баскетболісти зможуть грати у Суперлізі. Керівництво клубу впевнено рухається до такого результату.

Головне не наймати чужих гравців, а сформувати кістяк команди, каже президент  Баскетбольного клубу «Рівне» Сергій Ліщук:

Поки у нас не буде в командах по 7-8 місцевих спортсменів, тобто поки не буде кістяка, то ми не подаватимемось у Суперлігу. Немає сенсу наймати 10 людей у команду, де люди просто приїхали пограли, отримали гроші і поїхали. До того ж, хотілося б у Суперлігу зайти надовго, а не на один рік. Хочемо так, як і наш "Верес", заявити про Рівне і нести історію до перемог.

Заявочний внесок у Суперлігу у кілька разів більший, аніж у Вищу лігу. Втім, керівництво клубу це не лякає, адже баскетболістів підтримають надійні партнери. До слова, у 2018 році до клубу приєдналася компанія «AutoPlus». Ця ж компанія підтримує НК «Верес».

Президент БК «Рівне» Сергій Ліщук запрошує вболівальників на ігри, яких у березні буде 13. З них дев’ять домашніх ігор, які традиційно у Рівному проводять у спорткомплексі на Фабричній.

Головний баскетболіст Рівного Сергій Ліщук тішиться з того, що на домашніх іграх як жіночої, так і чоловічої команд, завжди багато людей. Вболівальники навіть можуть змінити хід гри:

Коли я грав за кордоном у клубах, то у чужих спорткомплексах відчував себе, як у котлі, настільки були активні тамтешні вболівальники. Від підтримки вболівальників дуже багато залежить. Були ігри, коли наші вболівальники настільки підтримували спортменів, що ті змінювали хід гри. Тому звертаюсь до вболівальників - прийдіть і підтримайте баскетбольний клуб. Для нас важливим місяцем буде березень. 

Останні ігри у залі на Фабричній, каже Сергій Ліщук, показали, що Рівному не вистачає великого спорткомплексу:

Багато приходить вболівальників, буває таке, що їм немає місця і вони йдуть ще перед грою. У нас взагалі в місті відсутні великі спортзали, які хоча б дві тисячі глядачів вміщали. Це проблема. Сподіваюсь, що цю проблему згодом вирішать. Якщо спорткомплекс на Макарова побудують, чого ми з нетерпнінянм чекаємо, то там не тільки баскетболісти зможуть грати, а й інші спортсмени. А це вже зовсім інший рівень.

Найближча гра відбудеться вже цими вихідними, 2 і 3 березня. Гратимуть чоловіки. 

До слова, квитки на домашні ігри БК «Рівне» коштують дешево – від 10 до 20 гривень.

Додамо, що жіноча команда БК «Рівне» березень розпочне в гостях матчем з лідером Суперліги «Київ-Баскетом», а також поєдинком зі столичним «Динамо».

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook