У спеку - домашнє морозиво: ТОП-5 рецептів

Зробити морозиво можна на будь-який смак

Пломбір

Потрібно: 500 мл вершків (від 30%), 250-450 г сирого згущеного молока. 

Приготування: збити вершки, поступово ввести згущене молоко, збити разом і поставити в морозилку на 4 години, перемішувати не потрібно.

Ягідно-йогуртове

Потрібно: полуниця (суниця або інші ягоди), йогурт 1:1.

Приготування: збити, розлити у формочки, заморозити. 

Молочне

Потрібно: 1 яйце, 100 г цукру, 1 скл. молока, дрібка ваніліну.

Приготування: усе вимішати вінчиком, поставити на вогонь, довести до кипіння, поставити на 4 години в морозильник.

Фруктове

Потрібно: 2 банани, 200-300 г полуниці (або інших ягід), 80-100 мл вершків або молока.

Приготування: банан почистити, порізати скибочками і покласти в морозилку, коли замерзне, покласти в блендер, додати вершків 50 мл, замороженої полуниці. Замість ягід можна додати какао. Все перебити до однорідної маси. Можна їсти одразу або покласти у форму і заморозити до твердого стану. 

Кавове

Потрібно: 3 склянки свіжозавареної кави, 2 столові ложки молока (або вершків), 250 грамів цукру, 4 яєчних жовтки.

Приготування: у розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook