У Данії знищать мільйони норок через мутацію коронавірусу

Усю популяцію

Уряд Данії хоче знищити усіх норок в країні після того, як у деяких особин виявили особливо стійку мутацію коронавірусу, пише «УНІАН».

Популяція норок в Данії оцінюється приблизно від 15 до 17 млн.

Ми глибоко відповідальні перед власними громадянами, але, враховуючи виявлену мутацію, ми відповідальні і перед рештою світу, - сказала прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен під час пресконференції.

Прем'єр зазначила, що через стійкість виявленої мутації вакцинація людей від коронавірусу ризикує стати менш ефективною. До винищення тварин в країні підключаться поліція, армія і Національна гвардія.

Нагадаємо, що в Іспанії цього літа знищили кілька близько 100 тисяч норок, геноцид цим тваринам влаштували також у Нідерландах.

Спалахи коронавірусу серед норок спостерігаються в Данії з червня. Новий штам коронавірусу був виявлений у п'яти тварин на фермах, а також у 12 людей. Мутація вірусу була виявлена під час дослідження державного інституту сироваток Данії. Директор Інституту Каре Молбак зазначив, що при найгіршому сценарії можлива «нова пандемія, яка знову пошириться з Данії».

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook