У зоні ризику - всі: найшкідливіший продукт для підшлункової

У людей, які зловживають цим продуктом найчастіше розвивається панкреатит

Проблеми з підшлунковою залозою можуть виникнути в будь-кого — не тільки в тих, хто порушує принципи правильного харчування та здорового способу життя. Однак у другої категорії людей автоматично підвищується ризик розвитку панкреатиту.

Алкоголь визнаний найнебезпечнішим продуктом для підшлункової залози. У 60–70% діагностованих випадків хронічне запалення провокують саме міцні напої, точніше їх надмірне вживання.

Алкоголь негативно впливає на функцію залози. Під впливом етанолу вона починає активніше синтезувати травні ферменти, зрештою викликаючи спазм сфінктера Одді (він бере участь у переміщенні жовчі та соку підшлункової залози від одного органу до іншого). Так виникає спочатку застій, потім запалення.

Хоча панкреатиту більше схильні люди, які п'ють алкоголь, існують інші чинники: наприклад, паління.

«Комбо» із двох шкідливих звичок неминуче призведе до проблем із підшлунковою. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook