У замороженій курці виявили перевищений вміст антибіотиків

Продукцію мають вилучити з продажу

Перевищення максимального рівня доксицикліну виявили у замороженій курці у Києві.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві на своїй сторінці у Facebook.

Доксицилін – напівсинтетичний антибіотик групи тетрациклінів широкого спектра дії.

 

Зумовлює бактеріостатичну дію внаслідок пригнічення синтезу білка збудників у результаті блокування зв’язку аміноацил-транспортної РНК (тРНК) з комплексом «інформаційна РНК (іРНК) – рибосома».

Відомо, що курей експортували з Бельгії до Польщі, опісля продукцію переробили на м’ясо механічного обвалювання та доставили в Україну. Зокрема, у Києві отримувачем було товариство «М’ясний торговий дім», що на вулиці Академіка Каблукова.

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз на територію України та продає, не відповідають вимогам безпечності, цю продукцію негайно потрібно вилучити з обігу.   

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook