У сало треба додати цукор: Секретний рецепт страви по-новому, щоб вийшло максимально ніжно

Все змінює один інгредієнт

Українське сало – продукт прекрасний у будь-якому вигляді. Сало українці їдять свіжим, смаженим і навіть маринують. Пропонуємо вам рецепт, за яким ви приготуєте ідеальне і ніжне сало. Така закуска підійде як для святкового столу, так і для тривалого зберігання у холодильнику.

Це сало чудово смакуватиме і з борщем, і просто зі шматочком запашного чорного хліба або грінками.

Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 5 ст. л
  • цукор – 2 ст. л
  • лавровий лист – 5 шт.
  • перець духмяний – 7 шт.
  • насіння кропу – 1 ч. л.
  • часник – 3 зубчики
  • суміш перців і спеції до сала – 1 ч. л.

Сало промити і нарізати шматками, шириною близько 10 см кожен. Потім готуємо маринад.

Треба закип’ятити воду, додати сіль, цукор, духмяний перець та подрібнений лавровий лист. Залишаємо маринад на помірному вогні приблизно на 5 хв, а тоді знімаємо з вогню і занурюємо у гарячий маринад шматки сала.

Далі ставимо сало під гніт — накриваємо каструлю кухонною дощечкою і фіксуємо її вантажем. У такому вигляді сало має стояти добу при кімнатній температурі. Потім зніміть гніт і разом з маринадом помістіть сало на дві доби в холодильник.

Тільки потім можна буде злити маринад, а шматочки сала натерти спеціями.

Смачного!

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook