У Польщі перевірили агенцію з працевлаштування українців: наслідки вражають

Перевірка тривала 9 місяців

 

Співробітники Групи перевірки законності працевлаштування прикордонної служби у польському Радомі завершили перевірку законності працевлаштування іноземців в одному з агентств тимчасового працевлаштування прибиральниками та на підприємства м’ясопереробки в Мазовецькому та Лодзинькому воєводствах.

У результаті проведеної перевірки прикордонники виявили серйозні порушення як з боку власника агенції тимчасового працевлаштування, який довірив нелегальну роботу 78 іноземцям, так і з боку 67 іноземців, які працювали нелегально.

За фактом скоєних правопорушень на власника агенції накладено штрафні санкції за сприяння нелегальному виконанню робіт. Сума штрафу може коливатися від 1000 до 30 000 злотих.

З початку року співробітники Прикордонної служби в Радомі провели 71 перевірку законності працевлаштування, охопивши 854 іноземців.

У результаті перевірки було зафіксовано, що кожен п’ятий іноземець не належним чином працевлаштований -  176 випадків, коли роботодавці незаконно доручали роботу іноземцям.

Ще 129 іноземців виконували роботу на території Республіки без відповідного дозволу на роботу або виконували її на умовах, відмінних від зазначених у дозволі на роботу або без укладення необхідних цивільно-правових договорів.

Джерело: Komenda Główna Straży Granicznej

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook