У маршрутки по області «авансом» рекомендують пускати пасажирів із одним щепленням, - Коваль

Бо «свідомість цих людей точно доведе їх і до другого етапу вакцинації» (с)

Попри рішення обласної комісії ТЕБ та НС, голова облдержадміністрації рекомендує дозволити перевезення в межах області пасажирів, які отримали лише перше щеплення проти коронавірусу.

Про це Віталій Коваль повідомив під час брифінгу:

— Зважаючи на те, що більшість населення зараз активно вакцинується, і ми розуміємо, що між першим і другим етапом вакцинації проходить певний період, рекомендуємо перевізникам дозволяти перевезення людей, які мають перший етап вакцинації (1 дозу або жовтий ковід-сертифікат - ред.), розуміючи, що свідомість цих людей точно доведе їх і до другого етапу вакцинації».

 

Тому дозволяється проїзд громадським транспортом для людей, які мають перший етап вакцинації.

Зауважимо, у рішенні обласної комісії ТЕБ та НС йшлося, що відсьогодні, 2 листопада, у транспорті в межах області можуть їздити тільки повністю вакциновані пасажири або пасажири з негативним ПЛР-тестом.

При цьому, перевіркою документів уповноважена займатися поліція. Тож невідомо, як на пасажирів із однією дозою реагуватимуть правоохоронці.

Голова Рівненської ОДА додав, що за минулий тиждень поліція склала 3 протоколи на водіїв – 2 за перевезення пасажирів понад норму (стоячі пасажири) і 1 – за перевезення невакцинованого пасажира.

З 20 жовтня уряд змінив правила і переклав відповідальність за проїзд без ковід-документів саме на громадян, а не на перевізників.

 

Після цього 11 пасажирів маршруток оштрафували за проїзд без сертифікатів або порушення маскового режиму.

Також, за словами Віталія Коваля, у громадському автотранспорті в межах області дозволяється проїзд із негативним експрес-тесом.

— Єдина умова, щоб тест був зроблений не пізніше, ніж за 72 години до початку поїздки, - додав голова ОДА.

 

Залізничні перевезення

Щодо приміського залізничного транспорту, очільник краю зазначив, що правила перевезень у поїздах встановлює Укрзалізниця.

А відповідно до їхніх вимог, пасажири повинні мати негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

Між тим, вимогами не передбачено, щоб результат швидкого чи ПЛР-тесту валідувався у «Дії». Достатньо самого документу, QR-код якого відкриває сайт лабораторії, де зазначено, що людина здала тест і отримала негативний результат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook