У чому секрет ідеального курячого бульйону: Буде наваристим та прозорим

Смачна та корисна страва

Курячий бульйон люблять за поживність та ситність. Його вживають під час хвороби чи на обід, а готувати таку страву легко та просто.

Однак не завжди бульйон виходить прозорим, інколи у ньому можуть залишатися частинки м'яса чи крові, що псує загальний вигляд страви.

Як приготувати правильний курячий бульйон, читайте нижче.

Інгредієнти:

  • вода — 3 л;
  • курячі стегна – 500 г;
  • велика цибуля – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • бульйонні кубики – 2 шт.;
  • петрушка та кріп – 2-3 гілочки;
  • сіль, перець – на смак;

Курячі стегна ретельно помити, перекласти в каструлю.

Довести до кипіння на середньому вогні та варити після закипання ще 4-5 хвилин.

Курячі стегна забрати з каструлі, каструлю вимити і набрати нову воду.

Поставити на мінімальний вогонь знову варитись, додати цілу моркву та моркву, нарізану кільцями, велику цибулю, часник, декілька гілочок петрушки та кропу.

Додати сіль та перець на смак і 2 бульйонних курячих кубиків.

Все добре перемішати та варити до готовності м‘яса та овочів, злегка прикривши кришкою. (1-1,5 години).

Основний секрет прозорості бульйону полягає у тому, щоб варити його на маленькому вогні та не збільшувати його.

Коли бульйон буде готовий – забрати зелень, цілу моркву та цибулю.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ