Тиляпія запечена з томатами та оливками (РЕЦЕПТ)

Швидко і корисно

Соковита рибка на вечерю потішить вас і вашу родину.
 
Інгредієнти:

філе тиляпії (розморожене) - 4 шт (приблизно по 160 г)

помідори черрі - 500 г

оливки - 150 г

каперси - 1 ст. л. з вершком

базилік (свіжий чи заморожений) - 10 листочків

оливкова олія - 3 ст. л.

сіль, чорний мелений перець.

Інгредієнти для соусу:

оливкова олія - 4 ст. л.

лимонний сік - 2 ст. л.

сіль, чорний мелений перець.

У форму для запікання викласти помідори, оливки, каперси, порізаний базилік. Якщо каперси засолені, їх перед використанням слід замочити у воді. Щоб томати краще пускали сік, кожен помідор можна проколоти ножем. Все трохи посолити, поперчити, додати оливкову олію і перемішати. Помістити у розігріту до 180 °С духовку і запікати приблизно 15 хвилин, поки помідори не пустять сік.

Для соусу у невеликій посудині змішати оливкову олію, лимонний сік, сіль та чорний мелений перець.

Запечені овочі поки перекласти в іншу місткість.

У форму викласти злегка підсолене рибне філе. Поверх риби ложкою викласти запечені томати з оливками та каперсами. Потім все полити соусом (2 ст. л. соусу залишити, ним будемо поливати готову страву) і запікати ще приблизно 30 хвилин до готовності риби.

Рибу разом з томатами, оливками та каперсами порційно викласти на тарілки і полити соусом, що залишився. Також таку рибу можна подавати з картопляним пюре чи відвареним рисом, поливши їх соком, що залишився у формі після запікання риби.

Тиляпія запечена з томатами та оливками готова.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - smachno.in.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook