Три нових рецепти салатів із буряка: дуже смачно і корисно
Смачні та оригінальні рецепти
№1. Теплий буряковий салат
Інгредієнти:
- Буряк – 430 г
- Цибуля – 250 г
- Часник – 2 зубчики
- Яйця – 2 шт.
- Олія
- Сіль, перець — до смаку
Приготування:
Буряк відварюємо або запікаємо до готовності. Очищаємо і натираємо на тертці.
Варимо яйця.
Чистимо і нарізаємо невеликими шматочками цибулю. Кладемо на сковороду з рослинною олією і обсмажуємо до м'якості. Туди ж додаємо часник, пропущений через прес, і тертий буряк. Все солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на повільному вогні 5 хв.
Натираємо на тертці відварені яйця, додаємо до тушкованих овочів, перемішуємо й одразу ж подаємо до столу.
№2. Гострий буряковий салат з куркою
Інгредієнти:
- Буряк – 200 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 200 г
- Куряче філе – 300 г
- Соєвий соус – 50 мл
- Яблучний оцет – 15 мл
- Гострий перець – 15 г
- Коріандр – 1 ч.л.
- Олія
- Сіль, перець – до смаку
- Петрушка
Приготування:
Буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці. Кладемо в глибоку миску.
Очищену моркву натираємо на тертці і додаємо до буряка. Додаємо соєвий соус і оцет, перемішуємо і відставляємо в сторону.
Куряче філе нарізаємо шматочками і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, солимо і перчимо до смаку, додаємо коріандр і перемішуємо.
Коли м'ясо посвітлішає, відсуваємо його в сторону, а на місце, що звільнилося, вливаємо олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо її до м'якості.
Нарізаємо дрібними шматочками гострий перець. Додаємо до курки з цибулею, все перемішуємо і тушкуємо протягом хвилини. Потім відразу ж викладаємо м'ясо з цибулею до овочів, перемішуємо, додаємо подрібнену зелень і подаємо до столу.
Експрес-вінегрет
Інгредієнти:
- Буряк – 450 г
- Картопля – 200 г
- Солоні огірки – 250 г
- Червона цибуля – 35 г
- Олія
- Сіль, перець — до смаку
Приготування:
Буряк кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до м'якості (30-40 хв), потім охолоджуємо і чистимо, а тоді - натираємо на крупній тертці.
Картоплю відварюємо до готовності (чистити її не треба). Солоні огірки натираємо на тертці і віджимаємо зайву рідину. Червону цибулю очищаємо і нарізаємо соломкою.
У чашку кладемо буряк, цибулю і солоні огірки, додаємо трохи олії і перемішуємо.
Очищену картоплю натираємо на тертці, додаємо до решти продуктів, солимо і перчимо до смаку. Все перемішуємо і подаємо до столу.
Джерело – Ukr.Media
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ