Тримати хвору дитину вдома чи заплатити шалений штраф: українка розповіла про вибір, перед яким її поставили у Англії

Британські шкільні правила багатьох дуже здивували

Українка під ніком katemntt у ТікТок розповіла про правила, які діють у школах Великої Британії: якщо дитина пропустить 10% навчального процесу – це 19 навчальних днів протягом року, батьки повинні сплачувати штраф:

Всю ніч у доньки були приступи кашлю, на ранок у неї дуже боліла голова та горло і я написала в школу, що залишаю доньку вдома.

 

Я описала симптоми та те, що у доньки температура 37.

Жінці, за її словами, зі школи написали лист з погрозами, в якому зазначалося, що штраф може сягати 2,5 тисячі фунтів.

Блогерка розуміє, що виходом із ситуації міг би стати похід до лікаря, але «місцева системи охорони здоров’я вважає, що ти хворий тільки тоді, коли ти ледь не вмираєш – температура до 38,6 тут вважається нормою. Як і соплі, як і кашель – вони всі тут ходять хворі на роботу, у школи та садочки.

Вчителі кашляють, чхають, ледь говорять – і це норма.

 

Може це і добре для загального загартування країни, та бісить те, що мені доведеться обирати між тим, що тримати хвору дитину вдома і чекати на штраф або пхати її в школу і місяцями не вилазити з кашлів.

Відео зібрало тисячі переглядів, коментарів, вподобайок та поширень.

Не усі читачі блогерки підтримали її обурення вимогами британської системи освіти:


Євгенія Вірлич 

Умнічки англійці! Не панькаються з яжемамками. Тут не Україна, де можна знущатись над вчителями. Тому і рівень освіти чудовий.

 

TetianaMai

Здається, ми до війни дуже ідеалізували «закордон»


olli

як це по українськи, приїхати в іншу державу, і насаджували свої «яжемамські» правили. І саме основне кругом всі ниють, що їм все не так. То повертайтеся.


Екатерина Туренко

Дивно,як у нас так «гарно» лікують, але живуть 65-75р. А в тій Європі заставляють з соплями і кашлем, і о боже температурою, ходити - і живуть до 100р. Дикість якась.

 

yourmarine

В коментарях люди без емпатії. Всім хочеться йти в школу, коли вам погано? Це ж не просто цифра на градуснику, це коли тобі так погано, що ти лежиш просто і не можеш нічого робити. Всі як подуріли.

 

Tanya

Мої перший рік не вилазили з хвороб в Англії, зараз не хворіють зовсім . Так що я за цю систему . В Україні пропускали по половині учбового року через прозорі соплі

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook