Три види ножів, яким шкідливе заточування

Їх не варто гострити самостійно

Ножі – важливі атрибути кухні, без яких неможливо уявити приготування їжі. Часто лезо ножів втрачає здатність якісно нарізати продукти, тому їх необхідно гострити.

Проте виявляється, не усі ножі можна гострити...

Які ножі не можна гострити

Не потрібно гострити керамічні ножі. Якщо ви хочете повернути ножам колишню гостроту, зверніться до фахівця, який має спеціальний точильний апарат для кераміки.

Не пробуйте самостійно наточити серейтор. Лезо з зазубринами ви лише зіпсуєте. У цьому випадку теж треба звертатися до фахівця.

Не можна гострити ножі, на поверхні яких є спеціальне покриття. Воно призначене для підвищення стійкості ріжучої кромки до стирання. Якщо ви за незнанням зітрете це покриття, ніж тупитиметься значно швидше і ви його скоро викинете.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook