Три способи відкрити консервну банку без відкривачки

Є альтернатива

Нерідко буває так, що відкривачки під рукою немає, а треба відкрити консервну банку. Є щонайменше три методи, за допомогою яких можна відкрити консерви без зручного кухонного інструменту.

Ложка

Один найбезпечних способів відкривати консерви без консервного ножа — це міцна ложка, наприклад, з нержавіючої сталі. Для початку потрібно міцно взяти ручку ложки з того боку, яким ви черпаєте з тарілки їжу. Потім треба поставити ложку тупим краєм на кришку консервної банки і, сильно натиснувши, зробити у кришці отвір. Так, доведеться докласти зусиль, але зазвичай консервні банки роблять з м’якого металу, тож врешті-решт він піддасться. Після цього просто переміщайте ложку як важіль, щоб вирізати решту кришки.

Канцелярський ніж

Небезпечний метод, але дієвий. Міцно тримайте банку в руці на стійкій поверхні і проколіть кришку кінчиком ножа. Можливо, вам знадобиться рушник чи інша цупка тканина для того, щоб огорнути банку та не порізати руки.

Плоска викрутка

Міцно тримаючи викрутку в руці, покладіть її на кришку банки поруч з обідком. Візьміть молоток вільною рукою і обережно постукуйте по викрутці, поки не проколете отвір у банці. Переконайтеся, що всі інструменти, які ви використовуєте, щоб відкрити банку, є чистими. польових умовах.

Джерело: SHUBA 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook