Три способи не набрати зайвої ваги за зимові свята
Поради від фахівців
Як їсти все за новорічно-різдвяним столом і не переїдати, розповіла дієтологиня Тереза Фунг у гарвардському медичному журналі.
Правильно формувати порцію
Щоб спробувати всього, але не переїсти, беріть кожну страву по одній ложці й без гірки. Але якщо на столі дуже багато всього, то доведеться від деяких страв відмовитися.
Їсти повільно
Мозок отримає сигнал про насичення до ого, як ти переїси, якщо ти будеш їсти повільно. Тому не накидайся на їжу, а їж повільно, насолоджуючись. Краще обрати лише 3 страви, ніж намагатися запхнути в себе всі, які є на столі.
Додавати спеції
Вони зроблять страви яскравішими і дозволять зменшити кількість солі. Підійдуть імбир, кориця, гвоздика, часник, коріандр та інші. У них багато антиоксидантів та флавоноїдів. А ще спеції регулюють рівень цукру в крові, мінімізують появу запальних процесів. Окрім цього, сприяють підвищенню настрою.
Джерело: men.24tv.ua
Радіо Трек: НОВИНИ