Три продукти з раціону довгожителів

При чому їдять їх переважно на вечерю

Найбільше довгожителів на сьогодні у так званій «блакитній зоні»: Ікарія, Сардинія, Окінава, Лома-Лінда, півострів Нікоя. Їх дієта стає дедалі популярнішою у світі.

Раціон може різнитися, але у ньому обов’язково присутні три продукти.

Оливкова олія

Містить насичені та поліненасичені жири, олеїнову кислоту, що знижують запальні реакції та впливає на профілактику ракових захворювань, діабету, артриту. Оливкова олія багата на вітаміни К і E, антиоксиданти, які надають профілактичну дію для серцево-судинної системи.

Броколі

Цей продукт містить комплекс природних антиоксидантів, вітамін E, C та бета-каротин. Ці речовини допомагають уповільнити процеси старіння, покращують стан шкіри, зменшують зморшки, підвищують еластичність та пружність шкіри обличчя. До того ж броколі містить багато калію, який запобігає м’язовим спазмам, підтримує здоров’я серця і знижує кров’яний тиск, а вітаміни групи B допомагають нормалізувати ЦНС.

Червона риба

У 100 г продукту міститься близько 21 г білків і 13 г жирів. До складу входять вітаміни групи B, тіамін, рибофлавін, що надає сприятливий вплив на зір. Крім цього, у червоній рибі міститься піридоксин, який позитивно впливає на імунну систему. Фосфор, калій, магній відповідають за стан зубної емалі, кісток, функціонування щитоподібної залози та загальне самопочуття.

Червону рибу варто включати у вечерю, у тому числі пізню. Річ у тому, що у філе міститься мелатонін, який допомагає нормалізувати сон і позбавити проблем з безсонням.

Джерело: Greenpost

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook