Три групи продуктів, які найбільше шкодять судинам

Зменшення їх споживання знизить ризики розвитку атеросклерозу

Насамперед найнебезпечнішими є трансжири, яких багато в маргарині, дешевому шоколаді та випічці. Трансжири викликають відкладення у судинах і провокують хвороби.

Не менш шкідливим виявився цукор та інші продукти з високим глікемічним індексом. Через цукор відбувається глікування клітин, руйнується колаген і починається гіпертонія.

Судини також «вбивають» перероблене червоне м'ясо. Якщо щодня їсти сосиски, ковбасу, яловичину чи свинину, можна запустити процес розвитку атеросклерозу. Це відбувається через велику кількість  насичених жирів, які спричиняють внутрішнє запалення у судинах.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook