Традиційний іспанський сніданок із трьох картоплин: дивовижний рецепт

Дуже просто і нереально смачно

Кожна країна має свої традиційні рецепти омлетів. В Іспанії ж на сніданок люблять готувати тортилью, де пататас – це яйця з картоплею на оливковій олії.

Омлет виходить дуже смачним і поживним. Існує легенда, що вперше такою стравою з дому є годувала проста селянка генерала Томаса де Зумалакаррегі під час облоги Більбао. Йому так сподобалося це блюдо, що він вирішив його готувати для всієї армії. За іншою легендою, омлет придумав сам генерал. Але якби там не було, страва виходить настільки смачною, що за вуха не відтягнеш, пише telegraf.

Інгредієнти на 4 порції:

картопля – 3 шт.;

яйця – 6 шт.;

цибуля – 1 шт.;

оливкова олія,

сіль, спеції – на свій смак.

Картоплю чистимо, миємо і тонко нарізаємо. Смажимо її протягом 10 хвилин на розігрітій сковороді з оливковою олією.

Через зазначений час додаємо тонко нарізану цибулю. Солимо, додаємо спеції та готуємо ще 5-10 хвилин до золотистого кольору картоплі й даємо трохи охолонути.

У мисці збиваємо яйця, солимо, додаємо спеції та картоплю з цибулею. Все ретельно перемішуємо.

Яєчно-картопляну масу вливаємо в розігріту сковороду з оливковою олією і готуємо на середньому вогні приблизно 5-10 хвилин. Перевертаємо та готуємо ще 5 хвилин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook